Meet our speakers

Ana Silivaș

Coach & Trainer

Despre mine pot să zic că mereu am vrut să înțeleg cum funcționez eu și cum funcționează alții. Ăsta e un motiv pentru care fac ceea ce fac. Am învățat să mă cunosc și să ascult acea voce din mine care, deși nu țipă tare, știe să se facă simțită și să îmi spună ce e adevărat pentru mine. Cu toate astea, am o frică mare ca nu cumva să mă trezesc peste mulți ani că m-am blocat atât de tare într-o poveste, încât să mă fi dus orbește pe un drum și să nu îmi fi dat seama. Frica e încă prezentă pentru că au fost perioade în viața mea în care m-am amorțit și am mers din inerție. O parte din mine înțelege de ce a fost așa și o parte încă vede acele perioade cu regret, ca un eșec.

Eu cred că atunci când înțelegi ce stă în spatele reacțiilor, alegerilor, comportamentelor tale ai mai multă putere în viața ta și ai șansa de a-ți crea un drum autentic. De aceea, pentru mine e important să creez contexte, fie ele sub forma sesiunilor de coaching sau workshop-uri de autocunoaștere, prin care participanții să devină curioși în a se descoperi și a se înțelege, pentru a-și trăi viața mult mai conștient și asumat. Pentru ca acest proces de autocunoaștere să fie întreg, cred că e nevoie să lucrăm cu partea noastră rațională, însă cu siguranță e nevoie să învățăm să ne ascultăm și corpul cu semnalele pe care ni le transmite.
Pregătirea mea este în zona de coaching, NLP Rezonanz, psihoterapie integrativă și mai nou, în zona de psihoterapie prin dans și mișcare.

Andreea Roșca

Fondator The Vast&The Curious

Andreea este scriitor, antreprenor și un explorator curios al lumii antreprenoriale. După o carieră de aproape două decenii în media de business, a decis să aleagă un drum pe cont propriu. Este fondator al ”The Vast&The Curious”, un proiect de interviuri care explorează strategia, principiile, deciziile și cultura internă din companiile construite de antreprenori români. Este co-autor al cărții „Cei care schimbă jocul”, prima și singura carte despre gândirea și deciziile antreprenorilor români care au construit companii remarcabile. Organizeză programul “Effectuation Way”, un program intensiv de deprindere a principiilor de gândire antreprenorială. Scrie despre toate acestea pe www.andreearosca.ro. Andreea este, de asemenea, co-fondator al Fundației Romanian Business Leaders.

Carlos L’ Abbatte

Yoga and Mindfulness Teacher

Carlos L’ Abbatte a lucrat timp de mai muții ani ca profesor de școală și și-a dedicat o bună parte din tinerețea sa, activităților cu copii fără adăpost și persoanelor mai în vârstă. Această experiență profundă i-au ridicat mai multe semne de întrebare despre modul în care oamenii se raportează la viață și moarte. În anul 1989, a părăsit Buenos Aires, locul nașterii sale și a început să călătorească pentru a căuta înțelesul și răspunsurile la aceste întrebări. Carlos a călătorit foarte mult în această perioadă și a studiat mai multe tehnici (în context formal și informal) legate de corp și minte, precum și fundamentele de bază pentru artă și filozofie; psihologie și sănătate. Această combinație dintre experiență și cunoștințe, transformă munca lui Carlos într-o experiență specială și unică. Mai multe despre Carlos poți descoperi și aici.

Cătălin Luchian

Inițiator FAIL’D, People Development Manager & HRBP for Finance and International Development, eMAG

Constantin Tudorică

Fire Safety Consultant, TC Fire Expert

A plecat la drum ca absolvent al Facultății de Pompieri. După cinci ani de activitate în cadrul ISU București a decis să își schimbe parcursul profesional. A avut diverse colaborări cu companii multinaționale până când s-a hotărât să intre pe drumul antreprenoriatului și să își construiască propriul stil de lucru, pornind de la ceea ce a experimentat cel mai mult.

Cristi Nedelcu

Fondator Dentistry Hub

Cristi Nedelcu este dentist. Îi plac sporturile și câinii. Are un câine pe care îl cheamă Nor. E alb și pufos, ca un nor. Nu iubește ce face. E un cuvânt mult prea pur ca să poată fi asociat cu o meserie. În schimb, poate să spună că îi place foarte mult și nu se vede făcând altceva. În scurta sa carieră, s-a luptat cu multe frici și nesiguranțe. Pe unele le-a învins, cu altele încă se zbate. 

Daniel Matei

Director Impact Hub Bucharest

Delia Grigoroiu

PR Entrepreneurship Academy

Delia Grigoroiu face parte de aproape trei ani din echipa de management de la prima facultate de antreprenori din Sud-Estul Europei, The Entrepreneurship Academy. Este jurnalist de profesie, are experiență în mediul ONG, în mediul de business, dar și un an de multinațională, experiență care a învățat-o prima oară cum se lucrează în echipă. De un an de zile este și coach, timp în care s-a luat la trântă cu toate fricile ei de eșec, cu sabotorii și cu limitările și încă se împrietenește cu ele. Cea mai mare frică a ei: să nu fie o mamă îndeajuns de bună pentru băiețelul ei, Luca. Cel mai mare eșec de până acum: nu a scris toate textele cu impact în societate pe care le gândește zilnic.

Dragoș Boeru

Cofondator Asociația Club Sportiv TNT Brothers

Dragoș Boeru este în primul rând parașutist, instructor de parașutism și nu în ultimul rând membru fondator al Asociației Sportive TNT Brothers. Pentru că fricile nu mai sunt de mult sus la 4000 m, însă emoțiile își vor păstra locul bine meritat, Dragoș ne va povesti despre fricile transformate, eșecurile depășite și reușitele câștigate în sport, în business și în viață.

Diana Ion

Brand Manager eMag

Diana Ion este Brand Manager in cadrul eMAG. A fost speaker la al doilea eveniment FAIL’D, iar povestea ei și-a făcut ușor loc în sufletele celor din public. Pentru că a fost spusă în mod autentic, cu emotie și cu dorința aia de care Diana vorbea înainte de eveniment: “Nu știu cum o să fie, mă gândesc că o să fie foarte greu să vorbesc în fața atâtor oameni. Dar știi ce e important? Dacă va fi o singură persoană care trece prin ce am trecut eu și pentru care va conta să știe că nu e capăt de lume, ci doar o perioadă, atunci o să fiu super happy”.

Elena Marineci

Managing Partner at Starfish Events

”Nu cred că poți trăi cu adevărat fără să treci prin eșecuri și prin fricile provocate de acestea. Tema vorbitului în public despre ele, însă, mi s-a părut întotdeauna delicată, pentru că tendința este să fugim cât mai repede din vulnerabilitatea emoțiilor pe care le generează întâmplările catalogate drept eșec, și să ne refugiem în lecțiile învățate, sau în felul în care am devenit mai buni datorită lor. Și nu spun că a învăța să devii mai bun în urma unui eșec e un lucru rău. Spun doar că a poposi un pic mai mult în autenticitatea rănii provocate de acel moment poate să genereze o experiență mult mai darnică atât pentru povestitor, cât și pentru audiență.”

Iuliana Stan

Managing Partner Human Synergistics România, Consultant Cultură de Organizație

Iuliana conduce de 15 ani operațiunea Human Synergistics din România. Deși există o afiliere globală veche de peste 40 de ani, HS România este un business autonom, condus antreprenorial, cu care Iuliana a reușit să creeze o piață pentru temele și preocupările legate de cultura de organizație. Cum a început acestă poveste în România, câtă nevoie și câtă înțelegere a conceptului era în urmă cu 15 ani? Răspunsul este exclusiv despre frici și eșecuri 🙂

Linh Pham

Studentă, barista

De la 17 ani tot cutreieră cu o curiozitate nebună. Playground-ul universului i-a dat șansa să se joace cu fundraising la YouthBank pentru inițiativele altor puștani, să se distreze cu comunitatea Learnity, izbucniri antreprenoriale cu Entrepreneurship Academy, să predea engleză în Sicilia cu AIESEC, seminarii în Dubrovnik despre metafore politice în croată și apoi să se joace de-a barista la Origo. Pentru ea, un eșec ar fi ziua când mi-am dat voie să fug. Nu tu rezolvat conflictele cu părinții,  învățat pentru bac sau avut grijă de mine, doar o fugă frenetică de tot ce o speria.

Noëla Zaharia

Professional High-Potential Coach & Experiential Trainer @noelaz.ro. Fondator al programelor de învățare non-formală #EgoismulPozitiv și #SchimbăFoaia

Background:

  • 15 ani de experiență în HR & Comunicare în industrii creative
  • 8 ani de practică în coaching profesionist
  • 3 ani de freelancing și dezvoltare de programe educaționale pentru adulți

Ramona Țintea

Reporter de investigații Campania Inspectorul PRO, marca Știrile PRO TV

Lucrează în presă de la 18 ani, din primul an de facultate. Chiar și în liceu cocheta cu presa și scria la pagina liceenilor de la Gazeta de Transilvania din Brașov, un ziar cu renume istoric. Până la 22 de ani, a lucrat în presa locala din Brașov, ziar și radio. A fost corespondent și pentru Jurnalul Național. De la 23 de ani, până astăzi lucrează la Știrile PRO TV. De doi ani, este reporter la Campania Inspectorul PRO, o emisiune de anchetă difuzată în cadrul Știrilor PRO TV.

Sebastian Radu

Founder Fricadezbor.ro

Pentru Sebastian, eșec a fost când primul lucru pe care voia să îl facă fără să îi fi fost sugerat de mama lui – să învețe să zboare. Nu era posibil. A trecut peste el? Tot neascultând-o pe mama, încă din copilărie: “Nu vorbi cu străinii”, Sebi, îi spunea ea. Dar am vorbit cu străinii. S-a împrietenit cu Oameni ai aviației. Ușor-ușor și-am găsit rostul în viață, prin tot ceea ce a făcut în domeniu: scris în reviste de profil, promovat activitatea, promovată Aviația în rândul publicului larg. Așa a descoperit că îi place să dea mai departe, fără să aștepte nimic înapoi. Așa și-am pus toate cunoștințele acumulate din punct de vedere profesional, cu informațiile culese de la Oamenii aviației, în sprijinul celor cu frică de zbor. Așa a luat naștere frica de zbor.ro, un website unic în lume – prin faptul că le oferă aviofobilor toate instrumentele necesare depășirii fricii de zbor pe care o au.

Sînziana Badea

Tutor Coordonator în cadrul Teach for Romania

”Reușita a venit de cele mai multe ori după o serie de eșecuri sau nu a mai venit deloc. Adesea m-am întrebat când s-a făcut switch-ul de la elevii mei și e ok să greșești, să îți fie teamă, să mai și cazi și validarea a tot ceea ce simțeau – pentru că era firesc, către o formă de rușine și ascunziș la mine ca adult referitor la cele două normalități? Copiii sunt maeștri în a simți dacă cei din jurul lor nu sunt autentici sau dacă ceea ce se predică nu este crezut în totalitate de cel care o face. Atunci când se întâmplă acest fenomen, s-a dus și cu tot ceea doreai să îi înveți și se poate ajunge până la haos. În viața mea la catedră s-a ajuns și la haos, de câteva ori, de mai multe ori, până am învățat lecții. Că din frică poți deveni lider, că eșecul e îmblânzit dacă îl accepți și că autenticitatea în privința celor două te poate ajuta să ieși din momentele de cumpănă.”

Tony Mott

„My name is Tony and I have failed!” Așa și-a început Tony speech-ul la prima ediție FAIL’D. A fost printre primii speakeri care au acceptat provocarea. „Mi-e greu să vă spun de ce m-am băgat atât de rapid. Poate pentru faptul că vreau să vorbesc și eu la un eveniment la care oamenii sunt ceva mai pregătiți să se ia mai puțin în serios.
A durat până când mi-am dat seama că succesul sau eșecul sunt importante doar dacă învăț ceva din ele. Sistemul de măsură era la exterior și mi-a luat ceva timp să înțeleg că scopul meu nu e să obțin rezultate cu care i-aș putea impresiona pe ceilalți, ci să devin eu o versiune din ce în ce mai bună a mea. Pentru asta a fost nevoie să cad de mai multe ori și să mă ridic de și mai multe.” Tony este autoarea a 5 romane pe care le-a scris în timp ce construia programe de dezvoltare și de cultură organizațională din rolul de HR Manager.

Tudor Ghiurcă

Marketing manager FMCG, NON-FMCG, TELCO

Tudor este manger de marketing cu o experiență de 12 ani, dobândită în 4 multinaționale diferite: SAB Miller / Ursus Breweries, Unilever, Vodafone și Heineken. În ultimii 12 ani, Tudor a inovat continuu în mediul business în care s-a aflat, conducând cu încredere și empatie echipe din zona de marketing, inovație, dezvoltare de produs, vânzări, digital media sau experiența consumatorului. Echipele sale au livrat cu succes strategii de business și marketing concentrate pe inovație, dezvoltarea diferitelor linii de business și cu o contribuție importantă în structurile de P&L. Tudor a adus în principal modificări susbtanțiale în modele de marketing, dezvoltare de produs, modelare de business și guvernanța corporativă.

Victor Georgescu

Moderator, facilitator, gazdă pentru evenimente

Victor este organizator de evenimente, facilitator și gazdă, cu o abilitate naturală de a mobiliza și de a îmbunătăți starea de spirit a participanților, precum și de a spune povestea fiecărui eveniment într-un mod strâns legat de valorile sau contextul strict al fiecărui eveniment și al fiecărui client. El aduce energie și crește tempoul oricărui eveniment, accentuând conceptul din spate prin modurile unice de interacțiune cu participanții, facilitând discuții și adresând întrebări grele, acolo unde este cazul. El ajută participanții să construiască spații de învățare prin colaborare, de cunoaștere mai bună între indivizi și de celebrare a momentelor importante din viața fiecărui grup. Victor creează un mediu care îi invită pe participanți la deschidere, curiozitate, încredere, învățare și distracție, crescând astfel calitatea surselor de inspirație și de motivație a fiecărei persoane din audiență.

Vișinel Bălan

SINCERITATE, DRAGOSTE, DETERMINARE. Aceste trei cuvinte l-au ajutat pe Vișinel să se construiască în omul care a devenit astăzi.
El poate fi exemplul cel mai clar de perseverență. Iubește ceea ce face și consideră că nimic nu-i aparține. Sunt omul care a reușit să-și depășească condiția iar pornind de la minus infinit am reușit să devin un om de succes în ciuda celor care au vrut să eșuez.

M-am născut pe 07.06.1987 în satul Petrești, județul Bacău într-o familie de 13 frați. La 2 luni am fost smuls din brațele femeii care mi-a dat viață, mama. Am ajuns într-un leagăn din Onești care avea să-mi schimbe viața deoarece din acea secundă am devenit doar unul dintre cei 100.000 de copii abandonați din 1989 aflându-mă în unul dintre “centrele mamut” ale țării. Aripile mi-au fost tăiate, culorile naturii cu care eram obișnuit acum au devenit doar niște amintiri. Locuiam între 4 pereți alături de alți copii debusolați, dar crescând am început să realizez că eu nu sunt acasă, am început să observ că locul în care trăiesc vrea să te limiteze, mă simțeam pierdut, singur.

Astăzi spune despre el că Sunt vocea celor instituționalizați. Mă lupt cu sistemul pentru a schimba legea adopției pentru care unii mă consideră un om cu intenții bune care poate schimba ceva iar alții „un factor de perturbare” care le dă copiilor speranțe false.

Ne vedem la eveniment?

Contactează-ne!

salut[at]fearsandfailures.ro